Przepisy na zdrowe dania z błonnikiem

Ciastka kokosowe

Ciastka kokosowe

Dzisiaj będzie krótko. Bez wielkich wstępów i historii. Po prostu zróbcie ciastka kokosowe i cieszcie się smakiem. Pyszne, zdrowe, sprawdzą się w diecie bezglutenowej i pokochają je ci, którzy dbają o linię. Co tu dużo mówić. Raz, dwa, trzy, ciastka kokosowe robisz Ty! 🙂

 

Składniki:

– 4 białka

– 0,5 szklanki ksylitolu (lub innego słodzidła)

– 200 g wiórków kokosowych

– łyżka mąki bezglutenowej (u mnie była akurat kokosowa)

– łyżeczka błonnika

 

 

Przygotowanie:

Białka ubij z cukrem. 

Dodaj wiórki, mąkę, błonnik.

Całość wymieszaj. 

Rozłóż na papierze do pieczenia, formując ciasteczka. 

Wstaw do nagrzanego piekarnika.

Piecz 12-15 minut w temp. 180 st.