Ciastka kokosowe

Dzisiaj będzie krótko. Bez wielkich wstępów i historii. Po prostu zróbcie ciastka kokosowe i cieszcie się smakiem. Pyszne, zdrowe, sprawdzą się w diecie bezglutenowej i pokochają je ci, którzy dbają o linię. Co tu dużo mówić. Raz, dwa, trzy, ciastka kokosowe robisz Ty! 🙂
Składniki:
– 4 białka
– 0,5 szklanki ksylitolu (lub innego słodzidła)
– 200 g wiórków kokosowych
– łyżka mąki bezglutenowej (u mnie była akurat kokosowa)
– łyżeczka błonnika
Przygotowanie:
Białka ubij z cukrem.
Dodaj wiórki, mąkę, błonnik.
Całość wymieszaj.
Rozłóż na papierze do pieczenia, formując ciasteczka.
Wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz 12-15 minut w temp. 180 st.