Makaron z tofu i warzywami

Składniki ( na 1 gigantyczną porcję lub 2 mniejsze):
- tofu naturalne 1/2 opakowania
- szklanka makaronu
- olej
- mała cebula
- 1/2 brokuła
- 1/2 pomarańczy
- łyżka błonnika
- starty imbir wielkości kciuka
- ząbek czosnku
- 3-4 łyżki sosu sojowego
- kolendra/szczypior
- płatki chilli (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Na 0,5-1h przed przygotowaniem dania pokrój w kostkę tofu i zalej sosem sojowym.
Po tym czasie na oleju podsmaż drobno posiekany czosnek, imbir, płatki chilli.
Następnie dodaj cebulkę (możesz pokroić w plastry lub kostkę).
Podziel brokuła na małe różyczki, a nóżkę drobno pokrój i dodaj wszystko na patelnię.
Kiedy warzywa zmiękną, dodaj zamarynowane tofu i błonnik.
Zamieszaj, smaż na mocnym ogniu przez 3 minuty.
Zalej całość sokiem wyciśniętym z połowy pomarańczy.
Dodaj ugotowany wcześniej makaron.
Wymieszaj całość.
Podaj ze świeżą kolendrą albo szczypiorkiem.