Pasta z twarogu i makreli

Mało jest na świecie prostszych przepisów niż pasta do kanapek z twarogu i makreli. Pierwszy raz jadłam ją u mamy, a poźniej zawitała na stałe w mojej kuchni.
Pasta z twarogu i makreli świetnie sprawdzi się na śniadanie, kolację, a nawet jako lunch do pracy. Kanapka z pastą + sałata i volia! A jeśli zjecie ją z żytnim chlebem na zakwasie, uwierzcie, przez długi czas nie będziecie chcieli jeść niczego innego.
Składniki:
- kostka białego sera
- kostka sera feta
- makrela
- łyżka błonnika np.lnianego
Sposób przygotowania:
Do miski wrzucamy twaróg, fetę, obraną makrelę i błonnik. Całość należy zblendować i gotowe. Teraz nie pozostaje nic innego, jak zajadać się kanapkami z pastą. Smacznego!
Porady:
Pasty wyjdzie całkiem sporo. Możecie wziąć połowę porcji, a z sera, który zostanie zrobić pastę z suszonymi pomidorami.