Zielone pesto z liści rzodkiewki

Jeśli do tej pory wyrzucaliście zielone części rzodkiewki, czas z tym skończyć i ukręcić pesto z liści rzodkiewki i natki. Zajada się nim nawet mój mąż, który zazwyczaj widząc natkę kręci nosem, więc jeżeli wśród Waszych bliskich jest “zielony niejadek”, może skusi się na taką kanapkę.
Składniki:
– pęczek liści rzodkiewki
– pęczek natki
– oliwa
– ząbek czosnku
– 3 łyżki soku z cytryny
– łyżka fiberonu
– 3 łyżki słonecznika
– sól i pieprz (ok.pół łyżeczki)
Przygotowanie:
Liście rzodkiewki, natkę, oliwę, czosnek, sok z cytryny i błonnik zblendujcie.
Wsypcie słonecznik, sól i pieprz, i raz jeszcze włączcie blender, by połączyć wszystkie składniki.
Spróbujcie i jeśli zechcecie możecie dodać więcej cytryny/soli/pieprzu.
A teraz czas na kanapki!