Przepisy na zdrowe dania z błonnikiem

Pasta z twarogu i makreli

Pasta z twarogu i makreli

Mało jest na świecie prostszych przepisów niż pasta do kanapek z twarogu i makreli. Pierwszy raz jadłam ją u mamy, a poźniej zawitała na stałe w mojej kuchni.

Pasta z twarogu i makreli świetnie sprawdzi się na śniadanie, kolację, a nawet jako lunch do pracy. Kanapka z pastą + sałata i volia! A jeśli zjecie ją z żytnim chlebem  na zakwasie, uwierzcie, przez długi czas nie będziecie chcieli jeść niczego innego.

 

Składniki:

  • kostka białego sera
  • kostka sera feta
  • makrela
  • łyżka błonnika np.lnianego

 

Sposób przygotowania:

Do miski wrzucamy twaróg, fetę, obraną makrelę i błonnik. Całość należy zblendować i gotowe. Teraz nie pozostaje nic innego, jak zajadać się kanapkami z pastą.    Smacznego!

 

Porady:

Pasty wyjdzie całkiem sporo. Możecie wziąć połowę porcji, a z sera, który zostanie zrobić pastę z suszonymi pomidorami.